Kræft og massage 

Massage bliver generelt anset for at være ufarligt, og der er ikke belæg for, at det kan sprede kræft. Massage kan være med til at øge livskvaliteten, når man har kræft. Det kan løsne spændinger i musklerne og fremme afslapning og velvære.

Videnskabelige undersøgelser viser, at massage er godt for kræftpatienter på flere områder. Massage har specielt en gavnlig effekt på smerter, men det tyder også på, at massage giver bedre humør og nattesøvn og mindsker stress og træthed. Nogle undersøgelser har også vist en positiv effekt af massage ved angst og depression.

Det er dog vigtigt at vide, at massage i sig selv hverken kan kurere kræft eller stå alene som behandlingen mod stress, depression, smerter og træthed.

Vælg en uddannet massør, som har kendskab til kræft

Det er vigtigt, at du sikrer dig, at massagen gives af en uddannet massør, der har ekspertise i at arbejde med kræftpatienter. Massøren skal have viden om din kræftdiagnose og din behandling.

Vær opmærksom på følgende:

  • Strålebehandlet væv. Man bør ikke massere direkte på det bestrålede område.
  • Ved brug af blodfortyndende medicin, eller har lavt antal  blodplader. Det kan give blå mærker.
  • Ved knoglemetastaser. Dybe tryk kan resultere i knoglebrud.
  • Allergisk reaktion overfor lotion og olier massøren anvender. Brug altid produkter uden parfume.

Det er en god idé at rådføre dig med din egen læge, inden du begynder at gå til massage. Der kan være særlige hensyn at tage, hvis du er i medicinsk behandling. Du er også meget velkommen til at kontakte mig, da jeg har mange års erfaring med at give massage til kræftramte i alle stadier af deres sygdom. Hos mig er du i trygge hænder. Jeg modificerer altid massagen, som ofte er mild, og anvender kun uparfumerede- og økologiske produkter.

Som fagperson har jeg en skarp holdning til ingredienser, og vælger kun enkle og milde produkter som er frie for syntetiske stoffer, parabener, hormonforstyrrende stoffer og evt. anden kemi. Jeg håndplukker de bedste forhandlere med produkter der udviser omtanke for sundhed (og miljø), uden at give afkald på følelsen af velvære og luksus.