Udendørstræning for kvinder ramt af brystkræft

Naturen som træningsrum

Anstrengelse og fysisk træning af især overkrop og arme er gavnligt fysisk såvel som psykisk og øger ikke risikoen for at udvikle brystkræftrelateret lymfødem, eller for at forværre et eksisterende lymfødem. Det er der et hav af studier der underbygger. Såvel som at moderat til hård fysisk træning minimerer risikoen for tilbagefald. I naturen er der masser af naturlige rekvisitter, som er ligetil at anvende som led i sin træning. Naturen har du lige uden for din dør, og med dette hold, ønsker jeg ligeledes at udstyre dig med tilstrækkelig inspiration til, at fortsætte træningen på egen hånd, når hverdagen melder sig igen.

Målet med træningen

Mange brystkræftopererede patienter oplever til stadighed usikkerhed om, hvor meget fysisk træning de kan, må og evner. Min vision er,  at skabe fokus på fysisk træning for brystkræftopererede med og uden lymfødem. 

Det er mit mål, at vi med dette nytænkende udendørstræningshold  baner vej og er medvirkende til at eliminere usikkerheden. Alt fysisk træning tjener formålet, men jeg har valgt naturen som vores værktøj, da den kan så meget mere end et lukket træningslokale, fysisk såvel som psykisk. Først og fremmest er det sjovt, det er livsglæde og det er fællesskab med mange andre skønne  k vinder i alle aldre alle ”i samme båd”.

Undervisning bygges altid op med en opvarmning, kredsløbsøvelser, målrettede og fokuserede øvelser for bryst- og skulderområdet, samt udspænding eller mindfulness øvelser. Der tages naturligvis individuelle hensyn, og dette er holdet hvor spørgsmål er mere end velkommen.

 

Hvem kan deltage:

Holdet er for kvinder i alle aldre, der har det tilfælles, at de alle har været ramt brystkræft på et tidspunkt i deres liv og lever i dag med senfølger efter operation, kemo og/eller strålebehandling.

Holdet egner sig særlig godt til dig som er færdig i ”krop og kræft”, til dig som er på vej tilbage på arbejde, og til dig som er afsluttet dit kommunale genoptræningsforløb.

 

OBS: Hvis du fået foretaget en rekonstruktion af dit bryst, må du tidligst starte 4 uger efter din operation. Ring og hør nærmere, eller tag en snak med din læge.

 

Antal deltagere:

8-10 personer

Sted:
Skovsøen

Skovalleén 99

5250 odense

  • Mødes ved ishuset

Pris:
500 kr.

“Danmark” giver 236 kr. i tilskud.

Betaling via mobilepay: 59599- skriv navn og hvilket hold du ønsker at deltage på.

Datoer:
HOLD 1: 21. august, 28. august, 4. september og 11.september

HOLD 2: 18. september, 25. september, 2. oktober og 9. oktober

Tidspunkt:

Kl.10-11

-med mulighed for råd- og vejledning efterfølgendeJ

Tilmelding:
Mail: lena@fin-fysio.dk eller via nedenstående formular. Du er sikret en plads på holdet, når betaling er registreret.

Tilmeldning - vælg venligst hold.

8 + 1 =