Hver og en – men især mine kræftklienter; nydiagnosticeret som overlevende med de følger der nu engang er, og til alle de der er terminale, der kæmper for at komme godt herfra.

Vi kender alle en som har kræft, eller har haft kræft og jeg vil med min fysioterapi klinik være med til at skabe åbenhed omkring sygdommen. En sygdom der fortsat på nogle områder er tabubelagt- tag nu f.eks senfølger………. listen er lang! ” du ser godt ud”- er en sætning mange hører, men indeni bliver ingenting som før! Det er langt mere komplekst end den enkle, uvidende, umiddelbart kan se.

Måske skal man leve med stomi? Manglende kropsdele, angst og smerter, nogle får svært ved at vende tilbage til arbejdsmarkedet, mens andre aldrig rigtig får deres sexliv op og køre.  Jeg kunne blive ved. Men med åbenhed, kan man hjælpe- og som fysioterapeut med specialviden indenfor feltet, er der meget jeg kan hjælpe med.

At være kræftramt er meget ofte forbundet med fysiske gener- men i den grad også et tankemæssigt kaos og følelse af tab og kontrol.  Det kan være svært at erkende man har eller har haft en livstruende sygdom og også at acceptere, at der er konsekvenser resten af livet.

Den snak er måske ikke lige umiddelbart en fysioterapeutisk opgave tænker du- men i min verden er det en naturlig del at snakke med mine klienter om- man kan ikke isolere fysikken fra psyken og det psykosociale – eller omvendt. Det hele følges ad!

Jeg ønsker at min klinik skal være det åbenlyse valg af behandling når det kommer til fysioterapi. Hos mig får du ikke kun behandling, men også lige en lille opfølgende- og en opsummerende afrundende snak. På den måde sikrer både klienten og jeg, at der er skabt forståelse og indsigt i, hvad de skal arbejde videre med selv af øvelser. Hos mig, er der ingen ”quick-fix” eller ”traditionelle kasser” med tider, hvor den næste står og tripper for at komme til!

Hvis du er deltager på en af mine hold- som i øvrigt er noget mere utraditionelle end de klassiske motionscentres maskiner- er vi udenfor, og bruger naturen som træningsrum og høster af alle de sidegevinster ikke bare musklerne udsættes for, men i den grad – og helt bevidst- også de psykiske og mere sanselige oplevelser der er forbundet med at være ude i det fri!

Man bliver bare i godt humør af det, og på holdene er der en kærlig, omsorgsfuld og jokende stemning. Det sociale betyder rigtig og stemningen er kanon. Alle snakker med hinanden, hepper på hinanden og hjælper til ved behov, ja løfter hinanden. Og så er det bare hyggeligt- og nå ja – apros pro hygge- om du kommer i klinikken eller deltager på mine hold, så kan du være sikker på, at der er lidt vådt eller tørt til ganen alt lige fra frugt, til ingefær og agurkevand og hjemmelavede dadelkugler til ja……hvad jeg lige har haft tid til. Fordi det i lige så høj grad betyder noget for mig, at når folk træder ind af min dør eller til træning i min varetagelse, så skal det føles rart, trygt og HYGGELIGT!

Det skal være sådan, at du kommer ned i gear, og lige får tid til at mærke dig selv, mit nærværd- og at jeg tager mig tid til dig; at du får oplevelsen af, at være trådt ud af hverdagsræset med det din sygdom- eller hverdagslivet nu engang byder dig.  Alt dette ønsker jeg du får- det er mit varemærke- uden at gå på kompromis med mine sundhedsfaglige kompetencer.

Jeg gør mig umage, for at du føler dig hørt- og tilbage til starten- får snakket om og berørt alle de områder en livstruende sygdom kan medføre. Det kan næppe klares med et ”quick fix”.

Masser af varme vinterhilser- og med ønsket om en god vinterferie, hvis du er så heldig at have det. Klinikken holder vinterlukket fra og med d.15. februar- 20. februar. Du kan dog stadig sende booke på hold og bede om tider via mail: lena@fin-fysio.dk.